Het buitenseizoen gaat bijna weer beginnen! Voor degenen die in de winter hebben getraind in de hal betekent dit even een omschakeling; van de snelle binnenbaan aanpassen aan het trage gravel buiten. Voor deze spelers -en natuurlijk ook voor de tennissers onder jullie die alleen in de zomer spelen-, volgen nu een paar tips zodat iedereen kan genieten van een lang, sportief en blessurevrij zomerseizoen.

geniet van de -vooral in het begin van het seizoen- vaak wat vreemd en laag opstuitende ballen door het zachte gravel, ergeren heeft geen zin
draag de eerste weken warme kleren, ook als het mooi weer is, dit om blessures te voorkomen
doe voordat je gaat spelen een korte warming-up, daarna rustig inspelen in het miniveld en later uitbouwen naar de baseline
de stuit-slag oefening is uitstekend geschikt om in je ritme te komen, sla de ballen ruim over het net (1 tot 2 meter)
het grote voordeel van gravel is dat je erop kan glijden, dit maakt het remmen en op tijd in de juiste positie bij de bal komen een stuk makkelijker dan op andere baansoorten, maak hier gebruik van!
Bedenk dat alle wedstrijden, ook die van de topspelers, gewonnen worden door de speler die de minste fouten maakt, niet door degene die de meeste mooie punten wint!