Doe ervaring op met lesgeven bij Tennis Op Maat

Ben je gek van tennis, wil je graag een goed betaalde (bij)baan en ben je minimaal 17 jaar? Sluit je dan aan bij de Tennis Op Maat Academy en zet snel je eerste stappen als tennistrain(st)er. Zodra de samenwerking bevalt, bekijken we samen de mogelijkheden om de officiële KNLTB A-opleiding te volgen.

Tennis Op Maat verzorgt wekelijks meer dan 600 uur tennis- en padellessen aan ruim 3.000 enthousiaste tennissers bij acht verenigingen in de regio van Amsterdam, Haarlem en Hoofddorp. Met onze betrokken tennis- en padeltrainers zijn we dagelijks bezig om mensen plezier in de sport te laten beleven.

Dit jaar bieden we geïnteresseerden, via een interne opleiding, de mogelijkheid om in korte tijd het trainersvak onder de knie te krijgen. Bij ons krijg je de juiste, persoonlijke begeleiding om snel goede tennislessen te kunnen verzorgen. Zo kun je zelf ervaren of het geven van tennislessen bij ons voor jou de ideale (bij)baan is. Als dat het geval is, dan financieren wij de KNLTB-opleiding voor je!

Het traject

De Tennis Op Maat Academy is dé springplank voor jongeren om beginnende tennistrain(st)er te worden. Wij verzorgen kennissessies op – en naast de baan. Zo leer je de vakinhoudelijke kennis, hoe je voor een groep moet staan en maak je de nodige lesvoorbereidingen. Dit doe je in groepsverband met andere trainers in de dop.

Zodra we samen het gevoel hebben dat je er klaar voor bent, begint het echte werk. Je krijgt je eerste lesgroepjes en gaat hiermee zelfstandig, maar onder begeleiding van een ervaren trainer, aan de slag. Op de tennisbaan naast jou werkt ook een trainer die jou kan ondersteunen waar nodig en jou van feedback kan voorzien zodat je snel nog meer leert. We kijken daarbij samen hoe het bevalt en of je graag als trainer aan de slag gaat. Dan betaalt Tennis Op Maat gedeeltelijk of in zijn geheel jouw opleiding tot gediplomeerde tennistrain(st)er!

Wat je krijgt

– Basiskennis voor de opleiding tot tennistrain(st)er
– Direct een unieke en goed betaalde (bij)baan
– Dosis energie van andere (jonge) tennisgekken
– Boost als het gaat om persoonlijke vaardigheden en social skills
– Mogelijkheid tot een door ons betaalde officiële opleiding tot tennisleraar met werkgarantie

Aan de slag

Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie en/of gauw aan de slag bij Tennis Op Maat? Neem contact op via het onderstaande formulier of direct met Ruud Baars via 0655367043 of ruud@tennisopmaat.nl

Praktische informatie

 1. Je geeft aan interesse te hebben in de Tennis Op Maat Academy, door ons een mail te sturen via bovenstaand adres.
 2. Een medewerker van Tennis op Maat neemt contact met je op. Via hem/haar krijg je een (nog) duidelijker beeld over de opleiding. .
 3. Je ontvangt een mail met alle praktische informatie over de lesdagen.
 4. De opleiding gaat van start. 10 weken op woensdagmiddag, vrijdagmiddag of zaterdagochtend.
 5. Na afloop van de opleiding heb je een gesprek met de opleidingsdocent over het vervolg. Ben je al klaar voor het echte (betaalde) werk of is wat extra ervaring op doen nog nodig?
 6. Je krijgt de verantwoordelijkheid, onder begeleiding, over je eerste lesgroepen en bent onderdeel van ons trainersteam! Je lesvoorbereidingen worden besproken en op de baan naast je staat een ervaren trainers om af en toe tips te geven.
 7. Na afloop van het seizoen heb je een gesprek met je opleidingsdocent. Hierin worden je vorderingen besproken en kijken we naar de toekomst. Ook bespreken we de mogelijkheid om de officiele KNLTB opleiding tot tennisleraar te volgen.

Wat biedt Tennis Op Maat

 1. Tennis Op Maat bied je een gratis opleiding en de mogelijkheid tot het volgen van werk. Tevens ontvang je bedrijfskleding (shirt, trui en jack) van Tennis Op Maat.
 2. We verwachten minimaal 90% aanwezigheid op de cursusdagen.
 3. Na afloop van de opleiding ben je minimaal 8 uur per week beschikbaar voor het verzorgen van tennislessen, uiteraard wordt je door ons intensief begeleidt.
 4. Als je onze gratis opleiding volgt, verwachten we dat je ook bij ons gaat werken in plaats van bij een andere tennisschool. Voor aanvang van de cursus worden hierover afspraken gemaakt.

Samen voor toptrainers!

 • Betrokken bij de club op en naast de tennisbaan
 • Proactief en altijd meedenkend
 • Gespecialiseerd in ledenwerving en ledenbehoud
 • Als team blijven zich continue ontwikkelen
 • Als trainersteam delen we kennis en ervaring