Veelgestelde vragen

Is het voor het zomerseizoen verplicht om lid te worden van een vereniging als ik tennisles wil volgen?
Voor het kunnen volgen van onze tennislessen in het lidmaatschap verplicht. Bij Sloterplas kun je ook als je niet lid bent onze tennislessen volgen. Wij raden echter iedereen aan om lid te worden van een tennisvereniging. Je kunt dan naast het volgen van de tennislessen het hele zomerseizoen vrijspelen op de buitenbanen en natuurlijk kun je ook meedoen aan allerlei activiteiten die georganiseerd worden zoals het ouder-kind toernooi, de competitie, de recreantencompetitie, het parkmix-toernooi, de clubkampioenschappen enz.

Is het voor het winterseizoen verplicht om lid te worden van de vereniging als ik tennisles wil volgen?
Ja, ook in het winterseizoen is het verplicht om lid van de vereniging te zijn.

Hoe kan ik lid worden van de vereniging?
Via de websites van de tennisverenigingen kunt u uw lidmaatschap aanvragen: www.atcsloterplas.nlwww.tvhoofddorp.nlwww.tvosdorp.nl, www.tvpimmulier.nlwww.tennisclubkattenlaan.nl, www.demeertennis.nl, www.tvluckystrike.nl en www.tennisparksloterplas.nl.

Hoeveel kosten de tennislessen?
U kunt de prijzen van de verschillende lesmogelijkheden vinden onder pagina Inschrijven’ bij de tennislocatie van uw keuze.

Hoe kan ik me aanmelden voor tennisles?
U kunt zich aanmelden voor de tennislessen door op onze website het online-inschrijfformulier in te vullen en te verzenden. U krijgt dan een bevestiging van uw inschrijving en uiterlijk eind maart (zomerseizoen) of eind september (winterseizoen) ontvangt u van ons per e-mail bericht over uw lestijd en lesdag. Ook ontvangt u dan per e-mail de factuur die voor aanvang van de lessen dient te zijn voldaan.

Hoe weet ik op welke dag en welke tijd ik les krijg?
Door op het inschrijfformulier aan te geven welke dagen en tijden u beschikbaar bent voor les, kunnen wij een indeling maken. Uiterlijk eind maart -voor het zomerseizoen- of eind sepetmber -voor het winterseizoen- ontvangt u van ons de indeling per e-mail. U ontvangt dan ook de factuur.

Hoe worden de lesgroepen samengesteld?
De lesgroepen worden ingedeeld op niveau, leeftijd en beschikbaarheid. Ook proberen wij ervoor te zorgen dat leerlingen die graag met elkaar les willen volgen, samen worden ingedeeld. Dit kunt u aangeven op het online-inschrijfformulier.

Ik kan alleen op dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur, is er dan een geschikte groep voor mij?
Om de kans te vergroten dat u wordt ingedeeld in een passende lesgroep, is het belangrijk dat u zoveel mogelijk beschikbare dagen en tijden invult op het online-inschrijfformulier. Hoe beperkter de mogelijkheden, hoe moeilijker het voor de Tennisschool wordt om u een (geschikte) lesplek aan te bieden.

Ben ik verzekerd van een lesplek als ik me inschrijf?
Aangezien wij bij het indelen van de lesgroepen met veel factoren rekening moeten en willen houden en de tennisverenigingen bepalen hoeveel tennisbanen wij mogen gebruiken voor onze lessen, kunnen wij niet 100% garanderen dat u een geschikte lesplek krijgt. Indien er op uw voorkeurstijden geen plek voor u is, zullen wij er alles aan doen om u toch tennisles te kunnen aanbieden bijvoorbeeld in overleg op een ander tijdstip of op een andere locatie.

Wat betekent ‘Tennis Op Maat’?
Onze naam ‘Tennis Op Maat’ wil zeggen dat wij er in onze tennislessen naar streven om iedere cursist individueel te benaderen en de lesdoelen en aanwijzingen af te stemmen op de mogelijkheden van iedere tennisser. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen sneller, makkelijker en met meer plezier leren als de lesdoelen en aanwijzingen aansluiten op hun niveau en wensen. Dit noemen wij lesgeven ‘Op Maat’.

Wanneer zijn de lessen?
Het tennisjaar kent twee seizoenen: het zomerseizoen en het winterseizoen. Het zomerseizoen loopt van 1 april t/m september en het winterseizoen van 1 oktober t/m maart. De lessen worden gegeven op een vaste dag en een vast tijdstip m.u.v. de schoolvakanties. Op pagina ínschrijven’ staan deze schoolperiodes genoemd. Tijdens de eerste les ontvangt u van uw tennisleraar de lesdatalijst met de precieze lesdata.

Wanneer kan ik me inschrijven voor de tennislessen via www.tennisopmaat.nl?
Vanaf begin januari is de inschrijving voor onze lessen in het zomerseizoen geopend. Vanaf begin juli is de inschrijving voor onze lessen in het winterseizoen geopend. De indeling ontvangt u uiterlijk eind maart (zomerseizoen) of eind september (winterseizoen).

Hoe kan ik Tennis Op Maat het beste bereiken -telefonisch of per mail-?
Aangezien wij uiteraard vaak op de tennisbaan staan en Tennis Op Maat niet zo groot is dat we ons een telefonist(e) kunnen veroorloven, zijn wij telefonisch op ons algemene nummer 020-4860066 niet altijd bereikbaar. Wij verzoeken u daarom uw vraag te e-mailen naar info@tennisopmaat.nl. Ons streven is om op werkdagen de e-mail binnen 24 uur te beantwoorden.

Zit ik altijd met cursisten van mijn eigen niveau in de lesgroep?
Wij proberen met het maken van de groepsindelingen uiteraard zoveel mogelijk rekening te houden met  het niveau, de leeftijd, de gewenste lespartners en beschikbaarheid van iedere cursist. In de praktijk is het zo dat er altijd wat niveauverschil in een groep zal zijn. Dit is helemaal niet erg want als je wedstrijden speelt, speel je ook soms tegen betere en soms tegen wat minder ervaren tegenstanders. Onze tennisleraren zijn uitstekend in staat om in de les te differentieren en zij zorgen er dus voor dat iedere cursist op zijn/haar eigen niveau wordt benaderd en vooruitgang zal boeken.

Wat te doen bij slechte weersomstandigheden?
De lessen gaan in principe altijd door. Als de les vanwege zeer slechte weersomstandigheden of onbespeelbare banen niet door kan gaan, wordt u daarvan door uw tennisleraar op de hoogte gebracht. U kunt ook zelf uw tennisleraar bellen, maar als wij aan het lesgeven zijn kunnen wij uiteraard niet opnemen. Voor onze buitenlessen geldt dan de zogenaamde om-en-om-regel: de 1e uitvalles wordt ingehaald in de 1e vaste inhaalweek, de 2e uitvalles vervalt, de 3e uitvalles wordt ingehaald in de 2e vaste inhaalweek, de 4e uitvalles les vervalt enz. Eenmaal aangevangen lessen worden niet meer ingehaald.