TEnnisles voor jeugd

Beginnen met tennis of nog beter worden? Lekker sportief bezig zijn en nieuwe vriendjes maken? Voor alle leeftijden en elk niveau bieden wij een tennisprogramma op maat. Wij geven tennisles op 8 verschillende clubs in Amsterdam, Haarlem en Hoofddorp dus er is altijd wel een plek waar je bij ons terecht kunt. Wij denken graag met je mee!

  • De tennislessen voor de jeugd zijn t/m 17 jaar. De lessen voor kinderen t/m 12 jaar zijn gebaseerd op het Tenniskids-programma van de Nederlandse tennisbond.
  • De kinderen leren spelenderwijs de tennisvaardigheden waarbij de grootte van het veld, de bal en het racket worden aangepast aan hun leeftijd en niveau. Hierdoor beleven de kinderen veel succes en plezier!
  • De jeugdlessen worden gegeven op doordeweekse dagen na schooltijd (jongere jeugd eerder op de middag dan oudere jeugd) en soms op zaterdag.
  • Onze gediplomeerde tennisleraren stemmen de technische, tactische en mentale aanwijzingen af op de leeftijd en het niveau van de kinderen.
  • Wil je zoon of dochter meer individuele aandacht bij het ontwikkelen van specifieke leerdoelen? Dan is een privéles of duoles aan te raden. 

Jongens tijdens zomerkamp Osdorp Amsterdam Balanceren met de bal op Tenniskamp Amsterdam

 

Tenniskids blauw, rood, oranje, groen en geel

Wij werken met het Tenniskids-programma van de KNLTB. In dit systeem spelen alle kinderen in een kleurfase die bij hun leeftijd en niveau past. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Dit geldt voor zowel de tennislessen als de wedstrijden op recreatief en competitief niveau.

Speciaal voor de allerkleinsten maken we gebruik van Tenniskids blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de tennisclub, waarbij plezier maken natuurlijk centraal staat. Met eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden.
Tenniskids rood is voor kinderen t/m 9 jaar. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar kunnen in rood of oranje spelen, de trainer adviseert of het kind qua niveau eerder of langer in een kleur speelt. Kinderen die in rood tennissen maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden.
In Tenniskids oranje zitten kinderen van 9 t/m 11 jaar. De kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan met een wat zachtere bal die hier geschikt voor is. De wedstrijden worden steeds langer en kinderen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten en toernooitjes.
De kinderen van 10 t/m 12 jaar oud spelen in Tenniskids groen. Kinderen van deze leeftijd zijn groter en in staat om op de hele baan te spelen. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het spelen van wedstrijden gaat een belangrijkere rol spelen. Er wordt in groen gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan.
We gaan van start met het echte werk! Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. De kinderen in de leeftijd 11 t/m 17 jaar die spelen met de gele bal, spelen volledige wedstrijden.

Wedstrijden: Als lid van een tennisclub kunnen kinderen meedoen aan verschillende clubevenementen, toernooien en de rode-, oranje-, groene- of KNLTB-jeugdcompetitie. Dit wordt georganiseerd door de jeugdcommissie van de tennisclub.

Procedure van inschrijven en indeling

Enthousiast geworden? Schrijf je zoon of dochter dan nu in voor tennisles. Je ontvangt dan per e-mail een automatische bevestiging dat de inschrijving bij ons is aangekomen. De indeling van de lesgroepen baseren wij op de gegevens die je hebt ingevuld op het inschrijfformulier. Op het moment dat wij de indeling hebben gemaakt, ontvang je van ons een indelings e-mail met alle gegevens over de desbetreffende les. Na bekendmaking van de indeling is het niet meer mogelijk de inschrijving te annuleren.

Natuurlijk begrijpen wij dat iedereen zo vroeg mogelijk wilt weten in welke lesgroep je bent geplaatst. Het is echter elk lesseizoen een flinke uitdaging om een geslaagde indeling te maken op basis van alle wensen op het gebied van niveau, beschikbaarheid, leeftijd en gewenste lespartners.

Wij streven ernaar iedereen zo vroeg mogelijk op de hoogte te stellen, maar in sommige gevallen kan het zo zijn dat de indeling pas vlak voor de start van de lessen bekend is. Wij doen er alles aan om iedereen een geschikte lesplek aan te kunnen bieden, maar we zijn hierin o.a. afhankelijk van het aantal inschrijvingen en het aantal beschikbare tennisbanen. Hoe groter jouw beschikbaarheid, hoe groter de kans op een geschikte lesplek!

SCHRIJF SNEL IN!

Lekker sportief en met veel plezier bezig zijn, snel vooruit gaan en nieuwe vriendjes maken. Schrijf je snel in voor tennisles bij Tennis Op Maat!

DIPLOMA VOOR TENNISKIDS

Wist je dat wij voor onze tennislessen bij de jeugd gebruik maken van een uniek zelfontworpen jeugdprogramma? Al onze trainers werken hierdoor op dezelfde manier, gebruiken veelal dezelfde oefeningen en werken per Tenniskidsfase aan dezelfde belangrijke leerdoelen voor de kinderen. Techniek, tactiek, wedstrijdjes leren spelen, sportiviteit en bovenal veel plezier met vriendjes en vriendinnetjes komen allemaal aan bod.

Om de kinderen te belonen voor hun inzet tijdens de tennislessen krijgen zij aan het eind van elk tennisseizoen een uniek diploma. De geleerde vaardigheden staan per Tenniskidsfase achterop elk van deze zes diploma’s. Van ridder (ROOD 3) tot tovenaar (GROEN) blijft elk diploma een leuke uitdaging om te behalen. Kom je ook alle diploma’s verdienen?